Home
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΣΑΣ?

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

Υπερβολή στη Διαφήμιση...Τι είναι όλες αυτές η βλακείες;

Εντάξει...είμαι λίγο ευέξαπτος πάνω σε αυτό το θέμα, οπότε καταλάβετέ με. Τί είναι όλες αυτές οι πάρα πολύ ηλίθιες εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να ανεβάσουν υπερβολικά την επιχειρηματική τους ευκαιρία στο MLM ή δικτυακό μάρκετινγκ.

Κοιτάξτε...είμαι ένας παντοτινός υποστηρικτής του δικτυακού μάρκετινγκ και των απευθείας πωλήσεων, αλλά κάποια από τα πράγματα που λέγονται είτε προφορικά είτε σε γραπτή μορφή με κάνουν να θέλω πραγματικά να κάνω εμετό.

Το Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι ένα φαινομενικό επάγγελμα το οποίο αν του φερθείτε ΣΟΒΑΡΑ και αν ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ, μπορεί να σας αποφέρει σίγουρα περισσότερα χρήματα από αυτά που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (αν και σχεδόν κανείς δεν έχει πρόβλημα να σκεφτεί πως θα τα ξοδέψει.)

Αυτό είναι ένα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ πρόβλημα σε αυτό το επάγγελμα. Με άλλα λόγια, δεν είναι κάτι καινούργιο!

Η λέξη “υπερβολή” χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς και το δικτυακό μάρκετινγκ δεν είναι κάποια εξαίρεση.

Από το λεξικό ο ορισμός της λέξης υπερβολή:

υπερβολή (η) σου. [<αρχ. υπερβολή < υπερβάλλω} το υπερβολικό, η ακρότητα || το ασυνήθιστο, το έκτακτο || φρ. καθ’ υπερβολήν, πάρα πολύ, υπερβολικά || η μεγαλοποίηση των πραγμάτων στο λόγο Η υπερβολή χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει έμφαση. Είναι μία λογοτεχνική “συσκευή” που χρησιμοποιείται συχνά στην ποίηση και συχνά συναντάτε στον καθημερινό λόγο. Είναι επίσης μία οπτική τεχνική με την οποία τονίζεται μία εσκεμμένη υπερβολή ενός συγκεκριμένου μέρος μιας εικόνας. ______________ Οπότε...για την ακρίβεια το μεγάλο μου θέμα δεν είναι με την υπερβολή στην πραγματική της μορφή. Κάποιος θα μπορούσε να πει, “Πεινάω σαν λύκος.” Όταν το λένε αυτό, σημαίνει ότι κάποιος πεινάει πάρα πάρα πολύ, αλλά όχι ότι είναι λύκος. Το θέμα είναι στη χρήση υπερβολής για να προωθήσουν ένα επιχειρηματικό εγχείρημα για να το κάνουν πιο ελκυστικό όπως το τυρί στη φάκα. Κανείς όμως δε συμπαθεί τον τύπο που μυρίζει σαν τυρί. Και μπορώ να σας πω αυτό επίσης, ΚΑΝΕΙΣ δε συμπαθεί έναν κλάδο που είναι γεμάτος ΤΥΡΙΑ!

Κοιτάξτε...ξέρω τι παίζει. Και ΟΛΟΙ χρειάζεται να είμαστε ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΙ στο λόγο μας και ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΙΣ για αυτό που κάνουμε, αλλά κάποια πράγματα απλά δεν είναι καλά...είναι σκέτα σκουπίδια!

Ορίστε τι εννοώ. Σε ένα περιοδικό που διάβασα πρόσφατα, κάποια από τη ΓΛΩΣΣΑ που χρησιμοποιήθηκε από διαφημιστές:

“Το Υπέρτατο Αυτόματο Σύστημα βοηθάει ανθρώπους να μπουν μόνοι τους στην ομάδα σας!!! Εκεί που πάντα ονειρευόσασταν να είναι!”

Ποιον προσελκύει αυτό; Έναν τεμπέλη που περιμένει να χτιστεί μόνης της η ομάδα του;

“Γίνετε Μέρος του Επόμενου Γίγαντα Δισεκατομμυρίων Δολαρίων!”

Πωωω...Θεέ μου! Αλήθεια; Εννοείς ότι κι εγώ μπορώ; ΕΓΩ; Μπορώ κι εγώ να γίνω μέρος του ΕΠΟΜΕΝΟΥ γίγαντα δισεκατομμυρίων δολαρίων; Τέλεια!!! Πόσες φορές το έχετε ακούσει αυτό πριν;

“Ο Πρώτος Πραγματικά Υγιεινός Καφές στον Κόσμο γίνεται η Νο1 επαγγελματική ευκαιρία MLM!”

Εδώ θέλω να ξέρω μόνο πως γνωρίζουν ότι είναι οι καλύτεροι. Γιατί; Γιατί οι δύο προηγούμενες σελίδες διαφημίσεων υποστήριζαν το ίδιο γεγονός!

Οπότε ποιο είναι το συμπέρασμα;

Όλοι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΑΣΤΕ πολύ και με τον γραπτό λόγο και με τον προφορικό λόγο, αλλά θα πρέπει να είμαστε ΕΞΥΠΝΟΙ για τις φράσεις και τα λόγια που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Ας καθαρίσουμε το επάγγελμά μας ακόμα περισσότερο. Είναι ένα υπέροχο μέρος να βρίσκεστε...ειδικά αυτή την περίοδο.

Πιστεύω ότι ως δικτυωτές το οφείλουμε στον εαυτό μας και τους συναδέλφους μας και τους γείτονές μας να τους ενημερώσουμε ότι υπάρχει ένας νόμιμος τρόπος να ακολουθήσουν πέρα από τη φυσιολογική δουλειά για κάποιον άλλο.

Ενημερώστε και διαφημίστε υπεύθυνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικά Δικαιώματα/Αναπαραγωγή Υλικού

blogger templates | Make Money Online